+31618420850
info@specialfeeling.nl

Flottieljebegeleiding

Wat is flottieljebegeleiding en flottielje zeilen nou precies en wat doet een flottieljeleider en waar kun je dat?

Zeilboten (zeiljachten) te huur voor flottieljezeilen zeilvakanties.

Flottielje zeilen onder begeleiding van een moederschip met een flottieljeleider

Wat is flottieljebegeleiding en wat doet een flottieljeleider ?

Bij flottieljebegeleiding is het belangrijk dat (behalve dat de jachten in goede conditie moeten zijn) ook de flottieljeleider vakkundig is. Dat wil zeggen dat een flottieljeleider professioneel moet werken en zijn/haar vak goed moet verstaan en de omgeving goed moet kennen. Bovendien is een goede omgang met andere mensen (en zeker ook met kinderen) heel belangrijk. Een flottieljeleider moet altijd het belang van de klant voorop stellen en de gasten in de flottielje een FANTASTISCHE vakantie bezorgen. Uiteraard is de veiligheid van boot en mens het belangrijkste en daar zal de flottieljebegeleider zich altijd naar richten.

In veel landen in de Middellandse Zee kun je flottielje zeilen, zoals in Griekenland,   Kroatie,   Italie,   Spanje en Turkije maar ook in Denemarken en in Nederland. Behalve in Griekenland (waar we met onze eigen flottieljes varen) werken wij in de andere landen samen met onze collega’s voor de flottieljebegeleiding. In de meeste gevallen heeft de flottieljebegeleiding een Nederlands sprekende flottieljeleider.

 In Griekenland, in de Ionische Zee vanuit Lefkas en Corfu, varen wij met onze eigen flottieljes en eigen flottieljebegeleiding. Gerrit is daar onze flottieljeleider. (zie voor reviews hier) Hij vaart al meer dan 20 jaar in dit gebied rond en kent het dus op z’n duimpje. Gerrit is behalve een uitstekende zeiler en goede en vriendelijke flottieljeleider, die vol passie z’n werk doet, ook nog eens een bekwaam monteur en elektricien. Mocht er zich dus eens een probleempje met een van de zeiljachten voordoen, dan kan hij dit meestal in ‘no time’ fiksen. Behalve onze ‘eigen gasten’ nemen wij ook vaak gasten van collega verhuurders in onze flottieljes mee, waardoor er altijd gezellige flottieljes ontstaan. daarbij wordt er wel op gelet dat de flottieljes niet te groot worden zodat het wel gezellig blijft. Onze flottieljes zijn klein (zo’n 6 a 7 jachtjes) maar wel super gezellig. Wij (en Gerrit) hechten meer waarde aan veiligheid, gezelligheid en kwaliteit dan aan kwantiteit. 

Als u in de haven, waar uw gehuurde zeiljacht ligt, aankomt, dan heeft Gerrit uw jacht al geïnspecteerd. Hij helpt u dan bij het inchecken van het jacht . Is er iets niet helemaal duidelijk, vraag het Gerrit gerust, hij legt het u graag uit. Na het inchecken kunt u boodschappen gaan doen of een terrasje pikken of zo. ’s avonds gaat u heerlijk uit eten en dan lekker aan boord slapen. De volgende ochtend wordt door Gerrit een ‘briefing’ gegeven waarin o.a verteld wordt wat de weersverwachting voor die dag is, wat onderweg leuke baaitjes zijn om voor anker te gaan, om lekker te gaan lunchen of heerlijk te zwemmen, en waar de tocht die dag naar toe gaat. Dit gebeurt elke ochtend. Daarna kunt U uw eigen gang gaan, d.w.z. U kunt gaan en staan waar en wanneer U wilt, of U kunt bij het moederschip in de buurt blijven. De bedoeling is dat U in ieder geval tegen de avond in de afgesproken haven of baai aankomt, waar het moederschip al aanwezig is om U eventueel te helpen bij het afmeren of ankeren. Gedurende de hele dag staat de marifoon open op het moederschip (en ook op al de andere flottielje schepen) op een van te voren afgesproken kanaal, zodat U, wanneer U dat wilt, contact op kunt nemen met het moederschip of een van de andere schepen. Uiteraard kan dit tegenwoordig ook met de mobiele telefoon echter dit kost geld en de marifoon is gratis. Voordat u in de haven van bestemming aankomt, roept u Gerrit op de marifoon op en vraagt hem waar hij een plaatsje voor u heeft. Gerrit zal u dan indien nodig en als u dat wilt, helpen bij het afmeren. En zo gaat dat iedere dag.

Wilt u meer informatie over flottielje zeilen, stuur ons dan een mailtje met uw wensen/vragen en u krijgt binnen 24 uur antwoord van ons.

Gerrit met z'n flottielje aan een steiger in een baatje

Gerrit met z'n flottielje aan een steiger in een baaitje

Flottieljezeilen met Gerrit vanuit Lefkas

Flottielje zeilen met Gerrit vanuit Lefkas

Gerrit de flottieljeleider met zijn zeiljachtje.

Gerrit de flottieljeleider met zijn zeiljachtje.

Flottielje zeilen kan in diverse landen zoals :  Griekenland,   Kroatie,  Turkije,   Italie,   Spanje,   Denemarken en Nederland en in de Caribbean.

Zeilboten (zeiljachten) te huur voor flottieljezeilen in diverse landen rond de Middelandse Zee en de Britse Maagden Eilanden.

Flottielje begeleiding met zeiljachten te huur voor flottielje zeilen bij Special Feeling zeilvakanties

Special Feeling zeilvakanties
Vissershaven 8, 3846AG, Harderwijk.  mobiel: 0031 618420850. K.v.k. 08079785 email: info@specialfeeling.nl website: specialfeelingzeilvakanties.nl; Greece office:  Petrou Filippou Papagou 18, Lefkada 311 00, Greece.