+31618420850
info@specialfeeling.nl

Zeilen in Middellandse Zee

Zeilen in de Middellandse Zee in Griekenland, Montenegro, Kroatie, Slovenie, Italie, Frankrijk, Spanje, Malta en Turkije.

Een zeiljacht huren om te zeilen in de Middellandse Zee voor een zeilvakantie kan in meerdere landen zoals:

Een zeiljacht huren in Griekenland

Zeiljacht huren in Griekenland

Een zeiljacht huren voor een zeilvakantie in GRIEKENLAND kan in de Ionische Zee, de Saronische Golf, de Cycladen, de Dodekanessos en de Sporaden.

Een zeiljacht huren in Kroatie

Zeiljacht huren in Kroatie

Een zeiljacht huren voor een zeilvakantie in KROATIE kan vanuit de meeste plaatsen langs de gehele kust in de Oost Adriatische Zee, zoals Pula, Zadar, Murter, Sukosan, Trogir, Split en Dubrovnik.

Een zeiljacht huren in Turkije

Zeijacht huren in Turkije

Een zeiljacht huren voor een zeilvakantie in TURKIJE kan in de Golf van Bodrum o.a. vanuit Marmaris, Orhaniye, Bodrum, en in de Golf van Fethiye vanuit Gocek en Fethiye

Een zeiljacht huren om te zeilen in Frankrijk

Zeiljacht huren in Frankrijk

Zeiljachten te huur in FRANKRIJK langs de Franse Rivièra vanuit o.a. MARSEILLE, St. MANDRIER sur MER, PORT PIN ROLAND, BORMES LES MIMOSAS en vanaf CORSICA. .

Een zeiljacht huren om te zeilen in Italie

Zeiljacht huren in Italie

Zeiljachten te huur in ITALIE. Bareboatzeilen in ITALIE kan langs TOSCAANSE KUST, in de GOLF VAN NAPELS, vanaf het eiland SICILIE en op SARDINIE.

Een zeiljacht huren om te zeilen in Italie

Zeiljacht huren in Malta

Zeiljachten te huur op MALTA. Er zijn een aantal redelijk geprijsde jachthavens en alle baaien zijn makkelijk toegankelijk om te ankeren en om aan wal te gaan voor boodschappen..

Een zeiljacht huren om te zeilen in Slovenie

Zeiljacht huren in Slovenie

Zeiljachten te huur in SLOVENIE in de Adriatische Zee vanuit IZOLA. Ook PIRAN is de moeite waard om te bezoeken.

Een zeiljacht huren om te zeilen in Montenegro

Zeiljacht huren in Montenegro

Zeiljachten te huur in MONTENEGRO in de mooie Golf van Montenegro vanuit KOTOR en TIVAT en vanuit de klustplaats BAR.

Een zeiljacht huren om te zeilen in Spanje

Zeiljacht huren in Spanje

Zeiljachte3n te huur in SPANJE vanuit BARCELONA en meerdere kustplaatsen en ook vanaf MALLORCA en IBIZA

Voor meer informatie over de mogelijkheden om te zeilen in de Middellandse Zee en de zeiljachten en prijzen, mail ons info@specialfeeling.nl uw vragen of vul het aanvraag formulier in.

U kunt ook zelf ‘online’ naar beschikbare jachten/prijzen zoeken, kijk dan op onze ‘online’site 

Behalve een zeiljacht huren voor bareboat zeilen zeilvakanties, zijn er ook zeiljachten te huur voor zeilen in de Middellandse Zee voor een flottieljezeilen zeilvakantie, een meezeilen vakantie en een zeiljacht met schipper

Zeiljachten te huur voor flottieljezeilen zeilvakanties.

Een zeiljacht huren in de Middellandse Zee voor bareboat zeilen en flottieljezeilen

Een bareboat zeilen zeilvakantie voor zeilen in de Middellandse Zee.

Er zijn zeiljachten tehuur in o.a. de landen die in het zuiden van Europa aan de Middellandse Zee liggen zijn van west naar oost: SpanjeFrankrijkItaliëSloveniëKroatiëMontenegroGriekenland en Turkije. Ook op Matla zijn zeiljachten te huur.

Er zijn (nog) geen zeiljachten te huur in het Midden-Oosten (West-Azië) waar Syrië, Libanon en Israël aan de Middellandse Zee liggen.
In Noord-Afrika zijn dit van oost naar west: Egypte, Libië, Tunesië, Algerije en Marokko.
Ook Malta en Cyprus zijn twee landen die in de Middellandse Zee liggen.
Het Suezkanaal loopt van de Middellandse Zee door Egypte naar de Golf van Suez en de Rode Zee en vormt zo een verbinding met Azië en het oosten van Afrika.
Spanje en Marokko worden gescheiden door de Straat van Gibraltar, die de Middellandse Zee verbindt met de Atlantische Oceaan.
Balearen
In het westen van de Middellandse Zee liggen de Balearen, die bestuurlijk bij Spanje horen. Bekende eilanden van deze archipel zijn MALLORCA, IBIZA, MENORCA en FORMENTERA.
Afmetingen
De Middellandse Zee heeft van west naar oost ongeveer een lengte van 3.850 kilometer. De gemiddelde breedte is 600 kilometer. De gemiddelde diepte is ongeveer 1.430 meter. De grootste diepte is, ten zuiden van Griekenland, 4.404 meter.
Alboránzee
De Alboránzee is het meest westelijk gedeelte van de Middellandse Zee. De zee ligt tussen Marokko en Spanje. De Straat van Gibraltar, die ten westen ligt van deze zee, verbindt de Alboránzee met de Atlantische Oceaan.
Rivieren
Een aantal rivieren die in de Middellandse Zee uitmonden zijn de Ebro in Spanje, de Rhône in Frankrijk, de Po in Italië, de Nijl in Egypte, de Moulouya in Marokko.
Visserij
De Middellandse Zee is zeer rijk aan visgronden, met onder meer schol, zeebaars, tonijn, sardien, ansjovis.
Klimaat en vakantie
In de zomer waaien er in het Middellandse-Zeegebied, behalve in het oosten, voornamelijk zwakke winden. Bekend zijn voorts de mistral, sirocco en bora.
Het gebied heeft bijna overal een etesisch klimaat. De luchtdruk is in het winterhalfjaar boven het relatief warme zeewater laag. Hierdoor is in dat jaargetijde ook de depressieactiviteit maximaal.
Het Middellandse-Zeegebied oefent een grote aantrekkingskracht uit op het toerisme.
Dit komt onder meer door de fascinerende natuur, de talloze stranden, de aangename temperatuur van de Middellandse Zee, campings en hotels en talrijke historische bezienswaardigheden.
Afzonderlijke zeeën
In de Middellandse Zee worden een aantal afzonderlijke zeeën onderscheiden. Dit zijn de Straat van Gibraltar, de Alboran Zee, de Balearische Zee of Iberische Zee, Ligurische Zee, Tyrrheense Zee, Adriatische Zee, Levantijnse Zee, Ionische Zee, Egeïsche Zee, Libische Zee, de Zee van Marmara en de Zwarte Zee met de Zee van Azov.

 

Behalve voor zeilen in de Midellandse Zee kun je ook een zeiljacht huren in Amerika, de Atlantische Oceaan, de Caribbean, de Indische Oceaan, Oost Europa, de Scandinavische landen, de Stille Oceaan en West Europa.

Zeiljachten te huur voor zeilvakanties bij Special Feeling sailing charters

Een zeiljacht huren voor zeilen in de Middellandse Zee bv. in Griekenland, Kroatie, Turkije en Italie.