+31618420850
info@specialfeeling.nl

Zeilen in Atlantische Oceaan

Zeilen in de Atlantische Oceaan met zeiljachten te huur voor zeilvakanties in de Azoren, Canarische Eilanden en de Kaap Verdische Eilanden.

Een zeiljacht huren om te zeilen in de Atlantische Oceaan voor een zeilvakantie kan in meerdere landen zoals:

Zeilen in de Azoren

Zeiljacht huren in de Azoren eilanden

Zeiljachten te huur voor zeilvakanties in de AZOREN vanuit Horta op Faial en Velas Marina/São Jorge  

Zeilen in de Canarische Eilanden

Zeiljacht huren in de Canarische Eilanden

Zeiljachten te huur in de Canarische Eilanden voor zeilvakanties vanaf Gran Canaria, Tenerife en Lanzarote.

Zeilen in de Kaap Verdische Eilanden

Zeiljacht huren in de Kaap Verdische Eilanden

Zeiljachten te huur voor een zeilvakantie in de Kaap Verdische Eilanden vanaf Sal, Santa Maria en Sao Vicente

Ook zeiljachten te huur in PORTUGAL vanuit Porto langs de kust en vanuit Lagos en Portimao voor langs de Algarve. 

Zeiljachten te huur voor zeilvakanties in de Atlantische Oceaan

Zeilvakanties in de Atlantische Oceaan

Zeiljachten te huur voor bareboat zeilen zeilvakanties en zeilen in de Atlantische Oceaan.

 De Atlantische Oceaan bedekt ongeveer een vijfde deel van de aarde en is ongeveer de helft van de grote oceaan.
De Atlantische oceaan loopt van de Noordelijke IJszee tot de grote oceaan en Antarctica. De diepte van de Atlantische oceaan is ongeveer 3730 meter. Het diepste punt in de bodem van de Atlantische oceaan ligt bij de Puerto Rico trog. Een trog is een lange diepe geul.
De bovenkant van de Atlantische oceaan wordt ook wel de Noord-Atlantische oceaan genoemd. Dit is het deel boven de evenaar.
De onderkant van de Atlantische oceaan wordt ook wel de Zuid-Atlantische oceaan genoemd. Dit is het deel onder de evenaar.

Midden-Atlantische drempel

Het breedste punt van de Atlantische oceaan is ongeveer 9600 kilometer! De Atlantische oceaan groeit 2,5 centimeter per jaar! Omdat de grond van Amerika en Afrika heel langzaam iets verder uit elkaar gaat kwam er in het midden in de Atlantische oceaan een gigantische scheur. Uit deze scheur komt lava omhoog. Die lava komt dus helemaal vanuit de binnenkant van de aarde omhoog. Daardoor is er dus een grote bergketen onder de Atlantische oceaan gevormd. Dit wordt genoemd de Midden-Atlantische drempel. Deze bergketen loopt van noord tot zuid en heeft toppen van wel 4000 meter. De meeste toppen blijven dan nog steeds onder water, maar op sommige plekken in de oceaan komen ze boven het water uit en vormen eilanden.

Titanic

De Noord-Atlantische oceaan is erg gevaarlijk om zijn stormen, hoge golfen, dichte mist en grote ijsbergen. In de Atlantische oceaan wordt veel gevaren. Op 14 april 1912 voer het luxe schip de Titanic tegen een ijsberg en daarna zonk hij.

Eilanden.

Op de meeste eilanden in de Atlantische Oceaan zijn zeiljachten te huur.

In de Atlantische oceaan liggen heel veel verschillende eilanden en eilandengroepen. Een aantal voorbeelden daarvan zijn de Canarische eilanden, de Falklandeilanden, Sint-Helena, Tristan da Cunha en de Azoren.

Continentaal plat

De zeebodem aan de randen van de oceanen, waar de zee ondiep is, wordt het continentaal plat genoemd. Aan de randen van de Atlantische oceaan ligt dit plat 150 meter onder de zeespiegel. Deze wateren zijn de beste visgronden van de hele wereld omdat het water op die plekken niet zo diep zijn. Een derde van alle vis die gevangen wordt in de wereld komt uit de Atlantische oceaan. Voorbeelden van plaatsen waar dit gebeurt zijn New Foundland en de Falklandeilanden.
In de Atlantische Oceaan ligt een zee en die heet de Sargassozee. In de herfst is de Sargassozee de paaiplaats voor miljoenen palingen. Als de eitjes uitkomen, laten de visjes zich meedrijven met de zeestroming. Het duurt soms 3 jaar voor ze bij de kust zijn. Dan zoeken de jonge palingen rivieren op in Europa en Noord-Amerika. Jaren later keren de volwassen palingen terug naar de Sargassozee om zich voort te planten. En daar sterven ze.

Voor meer informatie over de mogelijkheden om te zeilen in de Atlantische Oceaan en de zeiljachten en prijzen, mail ons info@specialfeeling.nl uw vragen of vul het aanvraag formulier in.

U kunt ook zelf ‘online’ naar beschikbare jachten/prijzen zoeken, kijk dan op onze ‘online’site 

Behalve zeilen in de Atlantische Oceaan kun je ook een zeiljacht huren in de Amerika, de Caribbean, de Indische Oceaan, de Middellandse Zee, Oost Europa, de Scandinavische landen, de Stille Oceaan en West Europa.

Zeiljachten te huur voor zeilvakanties bij Special Feeling sailing charters

Een zeiljacht huren om te zeilen in de Atlantische Oceaan doe je bij Special Feeling zeilvakanties.