+31618420850
info@specialfeeling.nl

Hut op zeilboot huren

Een hut, of kooi, op een zeiljacht huren en zo meezeilen.

Een hut huren op een zeiljacht en zo meezeilen

Een hut huren op een zeiljacht en zo meezeilen

Een kooi of hut op een zeiljacht huren en zo van een meezeilen zeilvakantie genieten.

Als u niet zelf kunt (of wilt) zeilen,  dan kunt U een kooi (hut) op een zeiljacht huren. Je huurt dan een hut op zo’n zeiljacht net als andere gasten doen.
Meestal heeft de schipper z’n eigen route, maar dit kan ook met de gasten besproken worden. Misschien zijn er speciale plaatsen of eilanden die je graag wilt zien en dan kan gekeken worden of de route aangepast kan worden. Een hut op een zeiljacht huren kan in de meeste lander ter wereld en vaak zijn dit prive jachten met de eigenaar als schipper die zo probeert een centje bij te verdienen, maar ook zijn er bedrijven waar je een hut op een zeiljachten met schipper kunt huren.

Je kunt ook een kooi huren op een zeiljacht met schipper dat flottieljes begeleidt. Er is dan een schipper (de flottieljeleider) aan boord die dus ook een flottieljebegeleidt. Er zijn dus meerdere zeiljachten die, tezamen in een groep (de flottielje), van eiland naar eiland varen. Je huurt dan een hut op dat flottieljebegeleidings zeiljacht net als de andere gasten. Er wordt een vastgestelde route gevaren.

Dit kan in Griekenland vanuit CORFU, PREVEZA, LEFKAS en ATHENE.
In Kroatie vanuit PULA, SUKOSAN en SPLIT.
In Turkije vanuit BODRUM, MARMARIS, GOCEK en FETHIYE.

Wat is een hut- of kooi op een zeiljacht huren (cabin charter)?
Bij hut huur of kooi huur, huur je in feite één bed of één hut op een bemand zeiljacht. De cabin charter is voor mensen die de Griekse eilanden willen bevaren en deel uitmaken van een team, nieuwe mensen ontmoeten en samen varen als een groep.

Wie kan deel uitmaken van een hut- of kooi huur?
Iedereen die wil varen kan zich inschrijven voor onze cruises. Als u alleenstaand, een koppel of zelfs een gezin bent dat liever een groter jacht chartert en deel wil uitmaken van een ‘grotere zeilfamilie’ bent u welkom. Vertel ons gewoon wat uw wensen zijn en wij vinden het jacht dat bij u past.

Waar kan ik zeilen en wat kan ik zien?
Onze charters beginnen en eindigen in Athene. Dit is anders wanneer iemand een hut chartert voor 1 week, want de route is voor 2 weken, dus in dit geval als iemand alleen de eerste week vaart, zal hij in Athene beginnen maar van boord gaan op een eiland om de veerboot naar Athene terug te nemen. De route hangt meestal af van de tijd van het jaar en de windomstandigheden. Ofwel een rondreis naar de Saronische en Argolische eilanden zoals Aigina, Poros, Hydra, Ermioni, Spetses etc, of een rondreis naar de Cycladen eilanden zoals Kythnos, Syros, Mykonos, Naxos, Paros, Santorini, Milos, etc. Overdag we varen van het ene eiland naar het andere, stoppen om te zwemmen en brengen meestal de nacht door in een haven. De opvarenden kunnen bezienswaardigheden bezoeken en dineren in een van de lokale ‘taverna’s’ van de eilanden, waarbij ze de lokale specialiteiten proberen als groep of alleen. De nacht heb je voor jezelf in je eigen hut.

Moet ik enige kennis van zeilen hebben voor een hut- kooi huur?
Zeilkennis is niet nodig om deel te nemen aan zo’n meezeilen vakantie. Als u over zeilkennis beschikt, bent u welkom om de schipper te helpen of te vragen om uw kennis te verbeteren. Iedereen met passie om te zeilen is welkom om met ons mee te doen.

Moet ik iets extra’s meenemen?
Vergeet bij het inpakken van uw koffers voor een zeiltocht niet om uw zonnebrand olie, een hoed en een zonnebril, zwemkleding en lichte kleding (t-shirts en korte broeken) mee te nemen. In voor en najaar wordt een dunne winddichte jas wordt ook aanbevolen. Aan boord draag je het liefst bootschoenen of gympen. Vooral geen harde koffer meenemen maar het liefst een weekendtas omdat de ruimte op een zeiljacht beperkt is.

All-inclusive cabincharters
Wat is inbegrepen in een all-inclusive hut- kooi huur?
Het hut huur omvat de kosten van het jacht (op basis van dubbele hut bezetting), beddengoed en handdoeken, de bemanning – schipper en kok met lokale kennis van de eilanden, ontbijtlunch en snacks aan boord (bier of wijn geserveerd met lunch ook ), liggelden, water en brandstof voor het jacht, cruisebelastingen en vergunningen.

Wat is niet inbegrepen in de prijs?
Prijzen zijn exclusief de vliegtickets of transfers naar onze locatie. Iedereen is welkom om te zeilen, ongeacht waar je vandaan komt. U hoeft alleen maar uw vliegtickets te kopen en ons te ontmoeten in Athene, Alimos Marina (Kalamaki). Diners zijn niet inbegrepen wanneer het jacht in de havens is afgemeerd. Als het jacht in een baai is verankerd, wordt het diner bereid en geserveerd door de kok.

Economy cabincharters
Wat is inbegrepen in een charter voor een economy hut?
De economy-versie van hut huur omvat de kosten van het jacht (gebaseerd op dubbele hut bezetting), beddengoed en handdoeken, de schipper met lokale kennis van de eilanden, wat snacks aan boord, liggelden en water, cruisebelastingen en vergunningen.

Wat is niet inbegrepen in de prijs?
Prijzen zijn exclusief maaltijden en er is geen kok aan boord om iets te bereiden of te serveren. De gasten zorgen samen met de schipper voor een aantal voorzieningen om ontbijt en snacks aan boord te hebben.

De brandstofkosten die afhankelijk zijn van de motoruren zijn ook niet inbegrepen in de prijs. Het jacht wordt geleverd vol met diesel en na het einde van het charter wordt het opnieuw gevuld. De kosten worden gedeeld door het aantal gasten en elke gast betaalt zijn aandeel.

Vliegtickets van en naar Griekenland zijn ook niet inbegrepen in de prijs, evenals transfers van de luchthaven naar de locatie van het jacht en terug.

Voor meer informatie over de mogelijkheden, zeiljachten en prijzen, mail ons info@specialfeeling.nl uw vragen of vul het aanvraag formulier in.

U kunt ook zelf ‘online’ naar beschikbare jachten/prijzen zoeken, kijk dan op onze ‘online’site 

Behalve een hut op een zeiljacht huren kunt u ook een zeiljacht met schipper huren of een hut op een Gulet.

Een hut op een zeiljacht huren doe je bij Special Feeling zeilvakanties

Een hut op een zeiljacht huren doe je bij Special Feeling zeilvakanties